Macaristan’ın Körmend kentinde düzenlenen SUDS IBA21 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden Özel Sporcular Down Basketbol Milli Takımı, dünya ikincisi olarak ülkeye büyük bir gurur yaşattı.

Milli takım kadrosunda yer alan Osmaniyeli sporcu Hüseyin Said Elmasoğlu, takım arkadaşlarıyla birlikte sergilediği üstün performansla gümüş madalya kazanarak hem ülkeyi hem de Osmaniye’yi başarıyla temsil etti.

Şampiyonaya etkili bir başlangıç yapan ay-yıldızlı ekip, ilk maçında Finlandiya’yı 30-12 mağlup etti. Yarı final karşılaşmasında ev sahibi Macaristan ile karşılaşan milliler, rakibini 29-11 gibi farklı bir skorla geçerek finale yükseldi.

Final müsabakasında Arjantin ile karşı karşıya gelen Özel Sporcular Down Basketbol Milli Takımı, büyük çekişmeye sahne olan mücadelede son ana kadar şampiyonluk için mücadele etti. Ancak karşılaşmadan 23-18 mağlup ayrılan milliler, Dünya İkincisi olarak organizasyonu tamamladı.

Turnuva boyunca ortaya koydukları azim, mücadele ve takım ruhuyla takdir toplayan özel sporcular, elde ettikleri dünya ikinciliği ile Türk sporuna bir başarı daha kazandırdı. Antrenörler ve teknik ekibin rehberliğinde büyük bir özveriyle mücadele eden milli takım, kazandığı gümüş madalya ile ülkenin gururu oldu.

Dünya ikincisi olan Özel Sporcular Down Basketbol Milli Takımı kadrosunda şu sporcular yer aldı:

  • Eren Yılmaz
  • Emre Bolluk
  • Caner Ekin
  • Gökhan Yusuf Işık
  • Hasan Gökhan Kotan
  • Hüseyin Said Elmasoğlu
  • Kadir Kaan Çağlar
  • Onur Kurtulmuş
  • Yunus Emre Karadal

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, milli takımı ve il sporcusu Hüseyin Said Elmasoğlu’nu tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Osmaniye'de Dünya Yoga Günü Etkinliği Düzenlendi
Sonraki Haber Osmaniye Hentbol Takımları Yarı Finalde

Yorum Yap