Osmaniye'de 17 Mahalle İçin Huzur Toplantısı Düzenlendi
17 mahalle sakininin katılımıyla düzenlenen Huzur Toplantısı Osmaniye Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Belediye Başkan Vekili Sait Başkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Tolga Han Altınay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, Aksa Çukurova Doğalgaz Osmaniye Bölge Müdürü Önder Akyol, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, 17 mahallenin muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.
Toplantının başında konuşan Vali Serdengeçti, “Geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirmeyi planladığımız Huzur Toplantımızı, Yarpuz Köyü hudutlarında meydana gelen orman yangını sebebiyle ertelemek durumunda kalmıştık. Çok şükür, orman yangını devletimizce bertaraf edildi. Allah devletimizi, milletimizi bütün afetlerden korusun. 'Ortak Şuur Mutlak Huzur' şiarıyla başlattığımız doğrudan temasın bugün ikinci halkasında, 17 mahallemizin sesiyle bir aradayız,” dedi.
Vali Serdengeçti konuşmasında, bir şehirde huzurun sadece suç gerçekleştikten sonra müdahale etmekle sağlanamayacağını, risk analitiği ve çağdaş teknolojinin kullanımıyla proaktif bir koruma kalkanı oluşturulması gerektiğini vurguladı. Şehrin huzurunu kolluk tedbirleriyle sınırlandırmayan, mahalleyi, aileyi, okulu ve esnafı güven ikliminde gören bir anlayışla hareket ettiklerini belirtti.
Toplantıda, 17 mahallede 2026 yılının ilk 7 ayındaki asayiş verileri paylaşıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre adli olaylarda yüzde 6 oranında azalış sağlandığı ve olayların yüzde 99’unun aydınlatıldığı ifade edildi. Ayrıca narkotik operasyonlar, kaçakçılıkla mücadele ve trafik denetimleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Denetimlerin amacının cezalandırmak değil, önleyici uygulamalarla güvenliği kalıcı hale getirmek olduğu vurgulandı.
Toplantının devamında mahalle sakinleri talep, sorun, görüş ve önerilerini dile getirdi. Katılımcılar, bu tür istişare toplantılarının düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek yetkililere teşekkür etti.
Osmaniye Valiliği Haberleri
- 22-08-202618:05 Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği Kortej Yürüyüşü ile Başladı
- 21-08-202619:52 Vali Serdengeçti Düziçi Fen Lisesi Eğitim Müzesini İnceledi
- 21-08-202619:52 Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, 15 Temmuz Şehidimiz Özel Harekat Polis Memuru Mehmet Karacatilki’nin Ailesini Ziyaret Etti
- 18-08-202617:53 Vali Serdengeçti Gökçedam'da Mısır Hasadına Katıldı
- 13-08-202616:22 TÜGVA Osmaniye Yaz Okulları Kapanış Programı Gerçekleşti
- 13-08-202616:22 Vali Serdengeçti Osmaniye OSB'deki Otel İnşaatını İnceledi
- 12-08-202616:33 Vali Serdengeçti Osmaniye İl Halk Kütüphanesi'ni İnceledi
- 12-08-202616:33 Yer Fıstığı Müzesi Halk Kütüphanesine Dönüştürülüyor
- 11-08-202610:05 Vali Serdengeçti “Söz Köyde” Toplantısına Katıldı
- 11-08-202610:05 Vali Serdengeçti Kadirli-Osmaniye Yol Çalışmalarını İnceledi

