Mükerrem Ünlüer, 02-08 Mayıs Karayolu Trafik Haftası kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, 112, AFAD ve İtfaiye tarafından Piazza AVM’de kurulan bilgilendirme standlarını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında standlarda yer alan trafik güvenliğine yönelik farkındalık materyalleri ile interaktif uygulamalar hakkında bilgi alan Ünlüer, özellikle çocuklara yönelik hazırlanan eğitici faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Etkinlik alanında görevli jandarma ve emniyet personeli tarafından vatandaşlara; emniyet kemeri kullanımının hayati önemi, hız limitlerine uyulması, alkollü araç kullanımının oluşturduğu riskler ile yaya ve sürücülerin uyması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ünlüer, yaptığı açıklamada trafik kurallarına uymanın toplum hayatındaki önemine vurgu yaparak şunları ifade etti:

“Her yıl mayıs ayının ilk haftası Karayolu Trafik Haftası olarak çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir. Amacımız, trafik bilincini toplumun tüm kesimlerine yaymak ve kurallara uyma alışkanlığını güçlendirmektir. Trafik, günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu yılki ‘Güvenli Sür, Hayata Tutun’ mottosuyla, kurallara uyarak hem kendi hayatımızı hem de başkalarının hayatını koruyabiliriz. Kahramanmaraş’ta bu bilincin oluştuğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz. Özellikle 112 Acil Çağrı Merkezi verilerine göre fermuar sisteminin en iyi uygulandığı iller arasında yer almamız bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Bu bilinci daha da yaygınlaştırarak trafik kazalarını ve can kayıplarını en aza indirmeyi hedefliyoruz.”

Etkinliğe; Ünlüer’in yanı sıra 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mahmut Sert, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Almina Ağaoğlu, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Sonraki Haber Kahramanmaraş Tarihi Ulu Camii Resmi Törenle Yeniden Açıldı

Yorum Yap