Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Gaziantep'te İnovatif Ziyaretler Gerçekleştirdi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep’e geldi.
Gaziantep Havalimanı’nda Vali Kemal Çeber ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Tekin, programına eğitim sahasında gerçekleştirdiği ziyaretlerle başladı. İlk olarak şehrin eğitim nabzını yerinde tutmak amacıyla Karataş Borsa İstanbul İlkokulu’nu ziyaret eden Bakan Tekin, okulun genel durumu ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alarak sınıfları tek tek gezdi.
Öğrencilerle yakından ilgilenen ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Bakan Tekin, çocukların eğitim süreçlerine dair değerlendirmelerde bulundu. Öğretmenlerle de bir araya gelen Bakan Tekin, Gaziantep’teki eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu.
İlk Durak: Karataş Borsa İstanbul İlkokulu
Karataş Borsa İstanbul İlkokulu’nu ziyaret eden Bakan Tekin, okulun genel durumu ve yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Tekin, öğretmenlerle de bir araya gelerek eğitim süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Şehrim Okulum” Projesi Tanıtıldı
Ziyaretin ardından, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Şehrim Okulum” Projesi’nin lansman ve protokol imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile okulların sosyal ve kültürel hayatın merkezine dönüştürülmesi ve öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Ayrıca okul alanlarının mahalle sakinlerinin de faydalanabileceği yaşam alanlarına dönüştürülmesi planlanıyor.
Eğitimde Şehirle Bütünleşme Vurgusu
Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin köklü devlet geleneğine dayanan özgün bir eğitim anlayışı sunduğunu belirtti. Gaziantep’te yerel yönetimler ve hayırseverlerle yürütülen iş birliği ve dayanışma örneklerinin önemine değinen Tekin, imzalanan protokolün eğitimin tüm paydaşlarca sahiplenildiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.
Eğitime ve Sosyal Destek Altyapısına Katkı
Program kapsamında, hayırsever Uslu Ailesi’nin destekleriyle hayata geçirilen Fatma Meral-Beyhan Uslu Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışı yapıldı. Kreş ile çocukların erken yaşta nitelikli eğitim imkanlarına erişimi artırılması hedefleniyor. Ayrıca Meral-Beyhan Uslu İşitme Cihazı Yapımı ve Odyoloji Merkezi’ne ilişkin iş birliği protokolü de imzalandı. Merkez ile işitme kaybı yaşayan bireylerin tanı, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Çalıştay ve Ana Dil Vurgusu
Programlarına devam eden Bakan Yusuf Tekin, Gaziantep’te düzenlenen “Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi 5. Çalıştayı”nda yaptığı konuşmada, öğrencilerin Türkçeyi kullanma becerilerinde önemli gelişmeler kaydedildiğini belirtti.
Eğitime yapılan yatırımlara dikkat çeken Tekin, derslik sayısının son yıllarda büyük ölçüde arttığını, öğretmen atamalarıyla birlikte eğitimde uluslararası standartlara ulaşıldığını ifade etti.
Ana dil becerilerinin akademik başarıdaki belirleyici rolüne vurgu yapan Tekin, öğrencilerin Türkçeyi daha etkili kullanmalarının yabancı dil ve diğer alanlardaki başarıyı da doğrudan etkilediğini söyledi. Bakan Tekin, Gaziantep’te düzenlenen “Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi 5. Çalıştayı”nda yaptığı konuşmada, öğrencilerin Türkçeyi kullanma becerilerinde önemli ilerleme kaydedildiğini belirtti. Eğitime yapılan yatırımlarla derslik sayısının artırıldığını, öğretmen atamalarıyla uluslararası standartlara ulaşıldığını ifade eden Tekin, ana dil becerilerinin akademik başarıdaki belirleyici rolüne dikkat çekti.
Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ziyareti
Bakan Tekin, Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleriyle birlikte Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Yürütülen eğitim faaliyetlerini yerinde inceleyen Tekin, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti ve öğretmenlerle eğitim süreçlerine dair değerlendirmelerde bulundu.
Killik Mahallesi Cemevi Ziyareti
Program kapsamında Şahinbey ilçesi Killik Mahallesi’ndeki cemevini de ziyaret eden Bakan Tekin, vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Samimi ortamda gerçekleşen buluşmada birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı, toplumun her kesimiyle güçlü iletişimin önemi vurgulandı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep’teki temas ve ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.
Gaziantep Valiliği Haberleri
- 22-05-202622:46 Kurban Bayramı Tebrik Mesajı
- 18-05-202613:33 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
- 30-04-202613:57 Gaziantep'te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlandı
- 24-04-202615:22 Gaziantep'te Hacı Mahmut Saruhan Camii Yapım Protokolü İmzalandı
- 22-04-202618:15 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
- 22-04-202618:15 Özel Gereksinimli Bireyler İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
- 08-04-202605:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Gaziantep'te İnovatif Ziyaretler Gerçekleştirdi
- 02-04-202623:12 Sivil Toplum Kuruluşlarının Kamu Hizmetlerindeki Rolü Artıyor
- 26-03-202620:32 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Gaziantep’te
- 19-03-202609:50 Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in Ramazan Bayramı Mesajı

