Mersin'de Yerel Lezzetler Katma Değerli Ürünlere Dönüşüyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen ‘Hamzabeyli Köyümüz Atölye’ çalışmaları, yerel üretimi destekleyen ve katma değer oluşturan uygulamalarla devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ‘Çikolatalı Kuru Kan Portakalı Atölyesi’nde, Mersin’e özgü coğrafi işaretli kan portakalı çikolatayla buluşarak yeni bir lezzete dönüştü. Atölye çalışmalarıyla katılımcılar hem üretim süreçlerini deneyimledi hem de yerel ürünlerin farklı yöntemlerle değerlendirilmesine yönelik bilgi edindi.
Durmaz: “Atölye çalışmalarında, yerel ürünlerin değerini artırmayı önemsiyoruz”
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Destekleme Şube Müdürü Zeynep Durmaz, düzenlenen atölyelerin sadece üretim odaklı olmadığını, aynı zamanda sosyal etkileşimi güçlendiren bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Kentten gelen kadınların bu tür atölyelerle bir araya gelmesi, birlikte üretim kültürünün yaygınlaşmasına ve sosyal bağların güçlenmesine katkı sunmaktadır” dedi. Katılımcıların uygulamalı üretim süreçleriyle yeni deneyimler kazandığını söyleyen Durmaz, “Buraya gelen katılımcılar, çikolatalı kuru kan portakalı üretimi gibi uygulamalı atölyelerle yeni beceriler edinmekte. Verimli ve keyifli geçen bir ortamda, böyle bir etkinlik yapma fırsatı buluyorlar” diye konuştu.
Yerel ürünlerin değerini artırmayı önemsediklerini de sözlerine ekleyen Durmaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal üretimin güçlendirilmesi, yerel ürünlerin tanıtılması ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla, katma değerli ürün geliştirme çalışmalarına önümüzdeki süreçte de devam edilecektir” ifadelerini kullandı.
Katılımcılar, uygulamalı üretim süreçleriyle yeni deneyimler kazanıyor
Atölyeye katılan vatandaşlardan Gül Kızaltunal, etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Böyle bir etkinliğe gelmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Bugün kan portakalını ve kurutma şekillerini öğrendik. Püf noktalarına değindik. Bununla birlikte çikolata eğitimi, çikolatanın eritilmesiyle birlikte kan portakalının çikolatayla buluşmasını, o aromatik tadı yaşadık, gördük ve deneyimledik” diye konuştu.
Kızıyla birlikte ilk kez atölyeye katılan Elif Yıldırım ise etkinliği internet üzerinden gördüklerini belirterek, “Çok merak ettik bu etkinliği. Çok da güzel oldu. Bu etkinliklerin daha çok olmasını ve daha çok insan katılmasını istiyoruz” dedi. Daha önce de Büyükşehir Belediyesi’nin farklı etkinliklerine katıldığını söyleyen Yıldırım, kursların sosyal yaşam açısından önemli katkılar sunduğunu da ifade etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 11-09-202622:11 Başkan Seçer, Mut İlçesinin Mahalle Muhtarları İle Bir Araya Geldi
- 11-09-202614:47 Mersin Büyükşehir'den İlk Çantam Projesi ile Eğitim Desteği
- 11-09-202614:47 Mersin'de 'Köy Bizim Şenlik Bizim' Etkinliği Düzenlendi
- 10-09-202623:57 Vahap Seçer Mersin Ekonomi Platformu ile Bir Araya Geldi
- 10-09-202616:30 Mezitli'de Yollar Sıcak ve Sathi Asfaltla Yenilendi
- 10-09-202616:30 Mersin ve Oberhausen Arasında Gençlik Köprüsü Kuruldu
- 09-09-202618:15 Mersin Bozyazı'daki Orman Yangınına Kesintisiz Destek
- 09-09-202610:51 Mersin'de Üreticilere Yüzde 70 Hibeli Domates Fidesi Desteği
- 09-09-202610:51 Mersin'de MERCEK Merkezlerinde Ücretsiz İngilizce Eğitimi
- 08-09-202612:35 Mersin'de Elektrikli Otobüslere Vatandaşlardan Tam Not

