Mersin Büyükşehir Şehir Tiyatrosu, Artvin ve Ordu'da Sanat Köprüleri Kurdu
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, mayıs ayı içerisinde gerçekleştirdiği turne programlarıyla Artvin ve Ordu’da yurttaşlarla buluşarak kentler arasında kültür ve sanat köprüleri kurdu. Ordu ve Artvin’de sahnelenen ‘Eyvah Nadir’ ve ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyunları izleyicilerden yoğun ilgi görürken sahne performansları büyük beğeni kazandı.
Mersin’de sahneledikleri oyunlarla kentin kültür sanat vizyonunu ileriye taşıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sanatın birleştirici gücünü Türkiye’ye aşılamak için kolları sıvadı. Artvin ve Ordu’da oyunlarını sahneye koyan tiyatro ekipleri yüzlerce sanatseverle bir araya geldi.
Ordulu sanatseverlerden ‘Eyvah Nadir’ oyununa tam not
12-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ‘3. Ordu Şehir Tiyatroları Festivali’ kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Sahnesi’nde ‘Eyvah Nadir’ oyunuyla Ordulu sanatseverlerin karşısına çıktı. Festival izleyicilerinden tam not alan oyunun ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Şube Müdürü Ahmet Duran Borlu, Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Ceren Özmen ve Sanatçı Mehmet Naci İdişci’ye Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.
Artvin’de hem yetişkinler hem minikler sanatla buluştu
Ordu’nun ardından Şehir Tiyatrosu’nun bir diğer durağı ise Artvin oldu. 12-19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs’ta Artvin Belediyesi ev sahipliğinde sahne alan tiyatro ekibi, hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik oyunlarıyla Artvinli yurttaşlarla buluştu. Kentte, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli çocuk oyunu ile minik izleyicilere keyifli anlar yaşatan ekip, akşam saatlerinde ise Ahmet Hamdi Tanpınar Sahnesi’nde sahnelenen ‘Eyvah Nadir’ oyunuyla Artvinli sanatseverlerle buluştu. Büyük ilgi gören oyunların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Ceren Özmen ile Sanatçı Mehmet Naci İdişci’ye Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem tarafından çiçek ve plaket takdim edildi. Oyun sonunda sahnelenen performanslardan övgü ile söz eden Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, kurulan sanat köprüleri adına Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 15-09-202600:36 Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı 1. Birleşimi, Başkan Seçer Başkanlığında Gerçekleştirildi
- 14-09-202609:42 Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke'de Enginar Üretimini Destekliyor
- 14-09-202609:42 Mersin'de Anne ve Çocuk Kampı Doğayla Buluşturdu
- 13-09-202611:21 Mersin'de Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek Etkinliği
- 13-09-202611:21 Mersin'de Kasaplar Çarşısı Tarihi Dokusuyla Yenileniyor
- 12-09-202613:06 Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli'de 5,8 Km Yol Yeniledi
- 12-09-202613:06 MESKİ'den Yeni Eğitim Döneminde Su Tasarrufu Eğitimi
- 11-09-202622:11 Vahap Seçer Mut Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi
- 11-09-202614:47 Mersin Büyükşehir'den İlk Çantam Projesi ile Eğitim Desteği
- 11-09-202614:47 Mersin'de 'Köy Bizim Şenlik Bizim' Etkinliği Düzenlendi

