Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu Aşçılık Kursunu Ziyaret Etti
Kaymakam Sayın Dr. Tuncay Topsakaloğlu, eşi Gül Topsakaloğlu Hanımefendi ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek aşçılık kursunu yerinde inceledi. Kursiyerlerle bir araya gelen Kaymakam, kurs faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sırasında kursiyerler tarafından hazırlanan yöresel lezzetler de tanıtıldı. Gölevez unundan yapılan şekerpare, yöremizin kadim lezzeti samsıra, muz ve keçi boynuzu unundan hazırlanan cupcake, muz unundan ve geleneksel nohut mayasından üretilen simit, S kurabiye ve yer fıstığı ikram edildi.
Usta öğretici Ülker Aslan; “Amacımız sadece yemek pişirmeyi öğretmek değil, bölgemizin değerlerini dünyaya tanıtacak yeni formüller geliştirmek. Gölevez, muz ve keçiboynuzu gibi yöresel ürünlerimizi un haline getirerek şekerpare, cupcake ve nohut mayalı simit gibi tariflerde kullandık. İlçemizin bereketli topraklarından çıkan bu ürünlerin, modern mutfakta ne kadar sağlıklı ve lezzetli alternatifler yaratabileceğini göstermekten gurur duyuyoruz” dedi.
Kaymakam, kursiyerlerin el emeği ürünlerini takdir ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Gerçekleştirilen ziyarete İlçe Millî Eğitim Müdürü Uğur Şahin ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kemal Boz da eşlik etti.
Bozyazı Kaymakamlığı Haberleri
- 20-04-202620:42 Eğitim Koordinasyonu ve Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
- 20-04-202620:42 Kaymakam Tekmen Ortaokulu Proje Ekibini Kabul Etti
- 19-04-202615:04 Bozyazı Öğretmenevi Yenilenen Yüzüyle Misafirlere Hizmet Veriyor
- 16-04-202620:19 Okul Güvenliği Konuları Kapsamlı Şekilde Ele Alındı
- 16-04-202620:19 Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
- 16-04-202612:54 İlçede Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
- 15-04-202614:36 Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu Aşçılık Kursunu Ziyaret Etti
- 14-04-202616:22 Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu, Derece Elde Eden Öğrencileri Ödüllendirdi
- 14-04-202616:22 Sahipsiz Sokak Hayvanları İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 11-04-202621:38 LGS Hazırlık ve Ölçme Uygulamaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

