Kaymakam Ramazan Polat, projesi Kaymakamlık Proje Ekibi tarafından hazırlanarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aracılığıyla Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi’ne (DOKAP) sunulan ve onaylanan “İskilip Ziraat Odası Ceviz İşleme Tesisi”ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve Ziraat Odası Başkanı Adem EFE’den tesisin durumu hakkında bilgi aldı.

Ziraat Odası Başkanı Adem EFE, “İskilip Ziraat Odası Ceviz İşleme Tesisi” projesi kapsamında Yatay Ceviz Soyma Makinesi, Bekletme Kasası, 5 adet (1’er tonluk) Kurutma Makinesi, Boş-Çürük Ayırma Makinesi ve Boylama Makinesinin temin edilerek tesise tesliminin yapıldığını, tesisin faaliyet geçmesi ile birlikte İskilipli üreticilerin cevizlerini zamanında soyup kurutarak ve ayrıştırarak daha kaliteli ürün elde edebileceklerini ifade etti ve Çorum genelinde üretilen cevizin %60’ının İskilip’te üretildiğini, son yıllarda üretimine ağırlık verilen Chandler ve Fernor türü cevizlerin geç hasat edilmesi nedeniyle üreticilerin kurutma konusunda zorluk yaşadıklarını, bu nedenle ceviz işleme tesisinin önem arz ettiğini belirtti.

Kaymakam Ramazan Polat, “İskilip Ziraat Odası Ceviz İşleme Tesisi”nin hayata geçirilmesinde katkılarından dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya ÇOŞTU’ya, DOKAP Başkanı Hakan GÜLTEKİN’e, Ziraat Odası Başkanı Adem EFE’ye, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat KARASLAN’a, Kaymakamlık Proje Ekibi Koordinatörü Durmuş AKBULUT’a ve Proje Ekibi Üyeleri Mustafa Serdar ÇORUMLU’ya ve Murat KÖSE'ye teşekkür ettiğini belirtti.

Önceki Haber Mart Ayı Birlik Encümen Toplantısı Yapıldı
Sonraki Haber Azmimilli İlkokulu Öğrencileri Kaymakam Ramazan Polat'ı Ziyaret Etti

Yorum Yap