Kandıra'da Fındık Üreticisine Depolama ve TMO Desteği
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’ya kazandırılan “Tarımsal Ürün Depolama ve Değerlendirme Merkezi”, fındık hasat döneminde üreticinin yüzünü güldürdü. Bahçelerden toplanan fındıklarını merkeze getiren çiftçiler; sağlıklı depolama, kurutma ve TMO’ya teslim imkânıyla ürünlerini güvence altına aldı. Üreticiler, emeğin boşa gitmediğini ve ürünün değerinde karşılık bulduğunu belirterek tesisten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

KANDIRA’NIN FINDIĞINA BÜYÜKŞEHİR ELİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin merkezi Kandıra’da çiftçinin yıllardır yaşadığı depolama ve kurutma sorununu çözüme kavuşturdu. Çalköy Mahallesi’nde hizmete açılan Tarımsal Ürün Depolama ve Değerlendirme Merkezi, fındık hasadının başlamasıyla birlikte üreticileri ağırlamaya başladı. Bahçelerden özenle toplanan fındıklar merkeze taşınırken, çiftçiler ürünlerini modern ve güvenli koşullarda muhafaza etmenin rahatlığını yaşadı.

FINDIK ARTIK EVLERDE BEKLETİLMEYECEK
Daha önce fındıklarını evlerinde veya uygun olmayan alanlarda saklamak zorunda kalan üreticiler; rutubet, nem ve böceklenme nedeniyle ürünlerinde kalite ve değer kaybı yaşayabiliyordu. Merkezin sunduğu imkânlar sayesinde fındıklar uygun koşullarda kurutulup depolanırken, üreticinin ürünü erkenden ve düşük fiyata satma zorunluluğunun da önüne geçiliyor.

TMO ALIMLARI AYNI MERKEZDE
Toplam 2 bin 98 metrekare kapalı alana sahip merkez; depolama, ürün işleme ve Toprak Mahsulleri Ofisi alım noktası olmak üzere üç ayrı bölümden oluşuyor. Buğday, arpa, mısır ve fındığın depolanabildiği tesiste nem oranı yüksek ürünler kurutma sistemleriyle alım standartlarına uygun hale getiriliyor. TMO’nun da aynı noktada alım yapmasıyla üretici, ürününü uzak mesafelere taşımadan teslim edebiliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 04-09-202603:16 Kocaeli'nde Afet Planları ve Tahliye Tatbikatları Test Edildi
- 03-09-202619:44 İzmit'teki Mezarlıklarda Bakım ve Temizlik Çalışmaları
- 03-09-202619:44 Kağıtsporlu Sporcular Ulusal ve Uluslararası Başarılarıyla Göz Doldurdu
- 03-09-202612:08 KOSKEM Bir Haftada 26 Kişiyi Boğulmaktan Kurtardı
- 03-09-202612:08 Kocaeli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
- 02-09-202621:13 Kartepe Kent Konut Projesi'nde Teslimatlar Başlıyor
- 02-09-202621:13 Kocaeli'de Süt Soğutma Tankı Desteği ile Üretici Kazançlı
- 02-09-202613:32 Adli Yıl Açılışı Sonrası Kocaeli'de Sosyal Gezi
- 02-09-202613:32 KO-MEK'te 22. Eğitim Dönemi 14 Eylül'de Başlıyor
- 01-09-202622:41 Kocaeli'de Aile Bağlarını Güçlendiren Söyleşi

