Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Yol Haritası Belirleniyor
2026–2030 yıllarını kapsayan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3. İl Eylem Planı" hazırlıkları, düzenlenen geniş katılımlı bir çalıştayla start aldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Mehmet Ali Çelik Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya; Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ayhan Gökalp, İl Müdürü Orhan Bayrak, üniversite temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) yöneticileri katıldı. Çalıştay, il genelindeki risk haritalarının çıkarılması ve önümüzdeki 5 yılın somut hedeflerinin belirlenmesi açısından kritik önem taşıyor.
Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Orhan Bayrak, hazırlanan planın sadece bir belge değil, bir "onur ve güven" sözü olduğunu vurguladı. Bayrak, şu ifadeleri kullandı:
"Fizikselden dijitale kadar şiddetin her türü toplumun geleceğini tehdit ediyor. Bu mücadele tek bir kurumun değil, mülki idareden özel sektöre kadar herkesin ortak sorumluluğundadır. 2030 hedefimiz; ölçülebilir, izlenebilir ve mağdur odaklı bir koruma kalkanı oluşturmaktır."
Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ayhan Gökalp ise kararlı adımların sonuç verdiğini belirtirken "Yürüttüğümüz çalışmalar ve artan bilinç sayesinde aile içi şiddet vakalarında gözle görülür bir düşüş yaşıyoruz. Bizim anlayışımız sadece cezalandırmak değil, suçu besleyen bataklığı kurutmaktır. Kadın ve çocuk ne kadar güçlenirse, toplum o kadar yükselir," dedi.
İl Müdür Yardımcısı Dilek Çamursoy çalıştay kapsamında hazırlanacak olan il eylem planının hazırlanmasıyla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.
Protokol konuşmalarının ardından çekilen aile fotoğrafıyla sona eren açılış bölümünün ardından, katılımcılar ihtisas alanlarına göre çalışma gruplarına ayrıldı. Gruplardan çıkan görüş ve öneriler, 2026–2030 İl Eylem Planı’nın nihai metnine temel oluşturacak.
Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler Haberleri
- 14-04-202614:36 Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde Voleybol Turnuvası Başladı
- 07-04-202619:06 Hasankeyf'te WomBound Projesi Kapsamında Atölye Çalışması Düzenlendi
- 05-04-202622:38 Çocuklar İçin Voleybol Şenliği Düzenlendi
- 02-04-202620:26 Eskişehir’de Otizm Farkındalığı İçin Mavi Balonlar Uçuruldu
- 18-03-202623:36 Kanlıpınar Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Töreni
- 18-03-202623:36 Şehitler Kabirleri Başında Rahmet ve Şükranla Anıldı
- 12-03-202603:33 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü İş Birliği Protokolü
- 12-03-202603:33 Şehitlerimizin Hatırasına Vefa: Kabirler Bayram ve Anma Gününe Hazır
- 09-03-202623:32 “Kadının Elinden” Sergisi ve Atölye Etkinliği Düzenlendi
- 09-03-202601:16 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İlimizde Şenlik Yarışları ile Kutlandı

