Kaymakam Musa Kazım ÇELİK, Kaymakamlık koordinasyonunda yürütülen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 4. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Finike'nin Tarımsal Ürünlerinin Coğrafi İşaret Tescil Süreci Eğitimleri ve İzlenebilirlik Stratejilerinin Oluşturulması” projesinin başlangıç toplantısına katıldı.

Toplantıda; Finike’nin yerel değerlerinin ekonomik ve kültürel anlamda daha güçlü bir zemine taşınması, zengin tarımsal mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına coğrafi işaret tescilinin önemi vurgulandı. Proje kapsamında başta Finike Portakalı’nın AB tescili olmak üzere Yazır Üzümü, Ernez Çam Balı ve Finike Hicaz Narı gibi yerel ürünlerin bilimsel, teknik ve hukuki altyapılarının hazırlanarak tescil süreçlerinin tamamlanması hususunda gelinen noktaya dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Kaymakam Musa Kazım ÇELİK konuşmasında “Antalya Valisi Sn. Hulusi ŞAHİN önderliğinde Antalya’da Coğrafi İşaretler seferberliği ilan edilmiş, tüm kurumlarımızla birlikte bu seferberlik için elimizden gelen tüm imkanlarımızla çalışmaya devam etmekteyiz.

Bu proje yalnızca bir tescil süreci değil; aynı zamanda yerel üreticinin desteklenmesi, bölgenin ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü bir şekilde yer alması, Antalya’nın ve Finike’nin marka değerinin artırılması açısından stratejik bir adımdır.

Projenin hazırlanmasında başta Finike Kaymakamlığı AB ve Dış İlişkiler Proje Birimi Başkanı Öğr.Gör. Gürcü Leyla KAYA olmak üzere proje ekibine, Coğrafi İşaretler Komisyonu üyelerine ve emeği geçen katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıya Kaymakam Musa Kazım ÇELİK’in yanı sıra Finike Belediye Başkan Yardımcısı Salih DÖNMEZ, BAKA Genel Sekreteri Volkan GÜLER, Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı İbrahim IRMAK, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve MEYSAN Yönetim Kurulu Başkanı Akın VEZİROĞLU, Yalnız Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Recep SARIKAYA, Ernez Bal Üreticileri Derneği Başkanı Aliriza BAŞARAN, kurum amirleri, muhtarlar, proje paydaşları ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Okullarda Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Sonraki Haber Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler Kaymakamı Ziyaret Etti

Yorum Yap