İBB FİLENİN SULTANLARI KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİ YURTLARINA KARDEŞ GELDİ: FİLENİN SULTANLARI GENÇLİK MERKEZİ AÇILDI

İBB Başkanvekili Nuri Aslan: İmamoğlu vizyonu dünyaya yayıldı

New York Belediye Başkanı İstanbul'da uygulanan birçok projeyi, New York'taki vatandaşlarına sunuyor

Küçükçekmece / İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, yükseköğrenim yurtlarının sayısı, 7 Kasım 2023’te yapılan açılışla 14’e çıkarılmıştır. Bu açılışta, toplam 1042 öğrenciyi barındıracak İBB’nin en yüksek kapasiteli öğrenci yurtlarından biri olan “İBB Filenin Sultanları Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu” tanıtılmıştır.

Merkez, 6.700 Metrekare Alan Üzerine İnşa Edildi

İBB, kız ve erkek yurtlarını barındıran alanı “Filenin Sultanları Gençlik Merkezi”ne dönüştürmüştür. Gençlik merkezi; gençlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla faaliyet göstermek üzere hayata geçirilmiştir. Merkezde; İBB Ders Atölyeleri, İBB Gençlik Ofisi, İBB Teknoloji Atölyeleri ve Bölgesel İstihdam Ofisi hizmet vermektedir. Ayrıca, merkez içinde İBB’nin kent genelindeki 74. spor tesisi de bulunmaktadır.

Yeni çehresine kavuşturulan “Filenin Sultanları Gençlik Merkezi”nin açılışına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve diğer yetkililer katılmıştır. Törende, sırasıyla konuşmalar yapılmıştır.

Karabat: “Ekrem Bey, o bedeli ödüyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabat, yerel yönetimden beklentileri dile getirerek, Ekrem İmamoğlu’nun belediyecilik uygulamalarının önemine vurgu yapmıştır. Karabat; sosyal adalet, eğitim ve çocuklar için kreş taleplerinin karşılandığını belirtmiştir.

Çelik: “Halkçı belediyecilik uygulamalarını durduramayacaklar”

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından halkçı belediyecilik uygulamalarının devam ettiğini ifade etmiştir. Zorluklara rağmen, İBB bürokratları ve emekçilerinin çalışmalara devam ettiğini belirtmiştir.

Aslan: “İmamoğlu’nun yol arkadaşları olarak asla geri adım atmayacağız”

İBB Başkanvekili Aslan, Ekrem İmamoğlu’nun gençler için yaptığı çalışmalara dikkat çekerek, mücadelelerine devam edeceklerini ifade etmiştir. Aslan, İBB’nin gençlere yönelik desteklerini sürdüreceğini belirtmiştir.

Fotoğraf Linki:

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber Kabataş'taki İnşaat Kazası Hakkında Açıklama Yapıldı
Sonraki Haber Kabataş'taki İş Kazası Hakkında Açıklama Yapıldı

Yorum Yap