Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Erzurum’da dördüncü kez başladı. Erzurum Müzesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Aydın Baruş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, AK Parti Erzurum Milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı.

Programda konuşan Vali Aydın Baruş, festivalin Erzurum’da dördüncü kez düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, etkinliklerin şehrin kültür ve sanat hayatına, turizm potansiyeline ve ekonomik hareketliliğine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Erzurum’un tarihî ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir kültür hazinesi olduğunu belirten Vali Baruş, festival kapsamında düzenlenecek sergi, konser, söyleşi, tiyatro, atölye ve çocuk etkinlikleriyle vatandaşların sanatla buluşacağını söyledi.

Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çeken Vali Aydın Baruş, özellikle çocuklar ve gençlere yönelik etkinliklerin tarih, sanat ve geleneksel değerlerin tanıtılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Aydın Baruş, tüm vatandaşları ve Erzurum’u ziyaret edecek misafirleri Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne davet ederek festivalin şehrin tanıtımına önemli katkılar sunmasını temenni etti.

Önceki Haber Erzurum Kültür Yolu Festivali Sergilerle Başladı
Sonraki Haber Âşık Sümmani Narman'da Düzenlenen Programla Anıldı

Yorum Yap