Elbistan Geçit Mahallesi'nde Yeni Köprü İnşaatı Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha güvenli, konforlu seyahat imkânı sunmak amacıyla yol ve köprü yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Elbistan’da da ulaşım ağının önemli noktalarında çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde sürdürülen çalışmaların adreslerinden biri de kırsal Geçit Mahallesi oldu. Mahallede Söğütlü Çayı üzerinde yaklaşık 51 yıldır bölgeye hizmet veren mevcut köprünün yıkımının ardından, ulaşım standartlarını yükseltecek yeni köprünün yapımına başlandı.
Yeni Köprünün Temel Çalışmaları Sürüyor
Yaklaşık 15 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek yeni köprü için sahada yoğun bir çalışma yürütülüyor. Proje kapsamında köprünün temel inşası gerçekleştirilirken, temel bölümündeki demir donatıların bağlantıları yapılıyor ve betonarme uygulamaları sürdürülüyor. Mevcut köprünün yerine inşa edilecek yeni yapı hem daha geniş hem de daha uzun olacak. Yaklaşık 51 yıldır bölgeye hizmet veren mevcut köprü 5 metre genişliğinde ve 53 metre uzunluğundayken, yeni köprü 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak.
Ulaşım Daha Güvenli ve Konforlu Hale Gelecek
7 ayaklı olarak planlanan yeni köprünün tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki araç trafiğinin daha güvenli ve rahat bir şekilde sağlanması hedefleniyor. Özellikle grup yolu güzergâhında ulaşım sağlayan mahallelerin Elbistan – Malatya Yolu’na bağlantısının daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi açısından yatırım önem taşıyor. Yeni köprü yalnızca Geçit Mahallesi’nin ulaşımına katkı sunmayacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Eldelek, Ambarcık, Çıtlık, Gündere ve Türkören başta olmak üzere çok sayıda mahallenin ulaşım imkânlarının da iyileştirilmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 17-09-202619:05 Dulkadiroğlu'nda Okul Yolları Asfaltlanıyor
- 17-09-202619:05 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Göksun'da Yol Yeniliyor
- 16-09-202620:40 Dulkadiroğlu Alpaslan Caddesi'nde Dönüşüm Çalışmaları Sürüyor
- 16-09-202620:40 Afşinbey Caddesi'nde Kapsamlı Temizlik Çalışması
- 16-09-202613:14 Bakan Ersoy Kahramanmaraş'ta İncelemelerde Bulundu
- 15-09-202622:25 Genç Osman Mahallesi'nde Asfalt Çalışmaları Sürüyor
- 15-09-202622:25 Kahramanmaraş Kalesi Yarın Yeniden Açılıyor
- 15-09-202615:00 Depremde Hasar Gören 5 Cami Yeniden İbadete Açılıyor
- 15-09-202615:00 Kâtip Çelebi Caddesi'nde Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor
- 15-09-202600:10 Kahramanmaraş'ın Çevreci Projelerine Uluslararası İlgi

