1. Düzce İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 04 Mayıs 2026 - 10 Mayıs 2026 tarihleri arasında; 124 olay meydana gelmiş, olayların %98’i aydınlatılmış, icra edilen huzur güven uygulamaları ve devriye faaliyetlerinde çeşitli suçlardan aranan 36 şahıs yakalanmıştır.

2. Kaçakçılık ve Uyuşturucu ile mücadele kapsamında; 24 olay ortaya çıkarılarak, 24 şahıs hakkında işlem yapılmış, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 329 adet sentetik ecza hapı, 7 gr. bonzai, 6 gr. skunk, 3 gr. metamfetamin, 1 kök kenevir, 6 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiş, ayrıca göçmen kaçakçılığı kapsamında 6 şahsa işlem yapılmıştır.

3. Trafik Jandarması tarafından icra edilen trafik denetim faaliyetlerinde; 6.114 araç, 133 motosiklet ve 4.011 şahıs denetlenmiştir.

4. Hafta içerisinde;

a. Vatandaşlara yönelik çeşitli bilgilendirme faaliyetleri icra edilmiştir.

b. Akçakoca Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Akçakoca Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrencilere “Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) tanıtımı” kapsamında bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir.

c. Çilimli İlçesi kapalı pazar yerinde eğitim festivali etkinliğinde stant açılmış, faaliyet kapsamında vatandaşlara “KADES” ile “Kadına El Kalkamaz” ve Jandarma tanıtımı hakkında bilgilendirme faaliyetleri icra edilmiştir.

ç. Karayolları Trafik Haftası kapsamında ilk ve ortaokullarda eğitim gören öğrenciler ziyaret edilerek, yaya ve okul geçitlerinin önemi, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar, emniyet kemeri kullanımı ile bisiklet ve scooter kullanımı hakkında bilgilendirme faaliyetleri icra edilmiştir.

d. Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti ve Uyuşturucu Madde Kullanma ve Bulundurma suçları kapsamında;

* 04.05.2026 tarihinde Merkez İlçede bir şahsın uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı ve uyuşturucu maddelerin bir kısmını başka bir şahsın evinde sakladığı yönünde bilgi alınması üzerine yapılan adli arama sonucunda; 53 adet sentetik ecza hapı, 7 gram uyuşturucu hammaddesi, 5 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 2 gram metamfetamin, 1 kök kenevir, 1 adet av tüfeği ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir.

e. Düzce’ye il dışından uyuşturucu getirilmesinin önlenmesine yönelik devam eden istihbarı ve planlı çalışmalar kapsamında;

* 05.05.2026 tarihinde Çilimli İlçesinde (2) şahsa yönelik yapılan takip ve arama sonucunda; 266 adet sentetik ecza hapı ele geçirilmiştir.

f. Geçmiş dönemde meydana gelen faili meçhul olayların aydınlatılması maksadıyla oluşturulan özel ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda;

* Gümüşova İlçesinde 18 Ocak 2025 tarihinde gerçekleşen nitelikli dolandırıcılık olayı şüphelileri tespit edilerek adli işlemlere başlanılmıştır.

5. Düzce İl Jandarma Komutanlığı “Düzce’nin asayişi ve huzurunun devamlılığını sağlamak maksadıyla” vatandaşların desteğiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılı olma azim ve kararlığındadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Önceki Haber Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nın 04-10 Mayıs 2026 Faaliyet Raporu
Sonraki Haber Engelliler Haftası Kapsamında Temsili Askerlik Töreni Düzenlendi

Yorum Yap