Canik Belediyesi tarafından, evlilik hazırlığında olan dar gelirli genç çiftlere yönelik önemli bir sosyal destek programı hayata geçirildi.

Evlenecek çiftlere 20.000 TL maddi destek sağlanmasını ve evlilik öncesi eğitim programlarıyla desteklenmelerini kapsayan protokol; Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve Canik Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Musa Öncül tarafından imzalandı.

Söz konusu çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evlenecek gençlere yönelik yürüttüğü projelerle uyumlu olarak planlanırken, gençlerin bilinçli, sağlıklı ve güçlü aile yapıları kurmalarına katkı sunmayı hedefliyor.

İl Müdürlüğü ile yürütülen iş birliği kapsamında yalnızca ekonomik destek sağlanmakla kalınmayacak; aynı zamanda çiftlere yönelik eğitim ve rehberlik hizmetleriyle evlilik sürecine daha sağlam adımlarla başlamaları desteklenecek.

“Güçlü Aile, Güçlü Toplum” anlayışıyla sürdürülen çalışmalar doğrultusunda, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik projeler artarak devam ederken, genç çiftlerin hayatlarına dokunan bu tür desteklerin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Genç çiftlerimize desteklerini esirgemeyen, Kaymakam Şeref Aydın ve Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'ya teşekkür ediliyor.

Genç çiftler için hayırlı olsun.

Önceki Haber Kurumlar Arası İş Birliğiyle Kültür ve Sanatta Yeni Gelişmeler
Sonraki Haber Çanakkale Projesi Kapsamında Anlamlı Buluşma Gerçekleşti

Yorum Yap