Bursa'da Öğrenciler İstiklâl Marşı'nı Güzel Okumak İçin Yarıştı

İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyon, "Korkma! Gençliğin Ruhu Burada!" temasıyla Nilüfer Sadettin Türkün Ortaokulu Konferans Salonunda yapıldı. İlçelerde düzenlenen ön elemelerde birinci olan öğrencilerin katılım sağladığı il finalinde, beşinci sınıf öğrencileri millî ve manevi değerleri içselleştirerek marşın tarihî ve edebî anlamını en etkili şekilde yansıtmaya çalıştı. Programa Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Nilüfer İlçe Millî Eğitim Müdürü Abdullah Şahin ve İl Millî Eğitim Şube Müdürü Müştak Gencer katıldı.
Yarışmanın il finalinde jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Yıldırım ilçesi Peyami Safa Ortaokulu öğrencisi Nehir Karan İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında il birincisi oldu.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli esas alınarak planlanan yarışma kapsamında, temel eğitim düzeyindeki öğrencilerin vatan sevgisi ve bağımsızlık sembolü olan İstiklâl Marşı ile bağ kurması hedeflendi. İl düzeyindeki değerlendirmeye hak kazanan resmî ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri, jüri önünde performanslarını tamamladı.
Yarışma süreci, Millî Eğitim Bakanlığı Merkez Yürütme Kurulu tarafından belirlenen stratejik hedefler doğrultusunda öğrencilere Millî Mücadele bilincinin kazandırılması amacıyla yürütüldü. Etkinlik, başarılı öğrencilerin tespiti ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.
Bursa Milli Eğitim Haberleri
- 21-08-202617:52 "KAHRAMANIM MEHMETÇİK VE VATAN" TEMALI RESİM YARIŞMASI'NIN KAZANANLARI BELLİ OLDU
- 21-08-202610:27 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Alana/Dala Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Kılavuzu 2026 Yayımlanmıştır.
- 20-08-202619:36 İYEP 2026-2027 Eğitim Yılında 2 ve 3. Sınıflarda Başlıyor
- 19-08-202613:36 2026-2027 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA İLİŞKİN İŞ VE İŞLEMLER KONULU GENELGE, YAYIMLANDI
- 19-08-202613:36 Mesleki Eğitim Yüksek Başarı Diliminde Tercih Ediliyor
- 17-08-202623:24 DİJİTAL VATAN AKADEMİSİ, BAKAN TEKİN'İN İLK DERSİYLE BAŞLADI
- 17-08-202615:59 İzinsiz Yabancı Okullardan Türk Okullarına Geçişe Denklik
- 15-08-202612:02 YÖNETİCİLİKTEN AYRILANLARIN, EĞİTİM KURUMLARINA YENİDEN GÖREVLENDİRİLMESİ TAKVİMİ AÇIKLANDI
- 15-08-202612:02 "ÖğretmenİZ" DERGİSİ, KASIM AYINDA İKİ ÖZEL SAYIYLA OKURLARLA BULUŞACAK
- 12-08-202606:48 81 İlin Millî Eğitim Müdürü Şırnak'ta Toplandı

