Bursa'da Lise Öğrencileri 'Geleceğe Yapay Zeka ile Hazırlan' Programında Buluştu

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve lise öğrencilerini teknolojik gelişmelerle buluşturmayı hedefleyen "Geleceğe Yapay Zeka ile Hazırlan" programı, Bursa İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa; Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Şube Müdürü Mustafa Danışman, akademisyenler, sektör temsilcileri, danışman öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı liderliğinde yürütülen Genç Ar-Ge Faaliyetleri çatısı altındaki "Genç Ar-Ge İnovatif Düşünce Akademisi" kapsamında hayata geçirilen etkinlik, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" vizyonu doğrultusunda gençlerin girişimcilik ve inovasyon becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yaklaşık 120 lise öğrencisi ve 30 danışman öğretmenin katılımıyla düzenlenen programda; öğrencilerin yapay zeka alanındaki farkındalıklarını artırmak, kariyer planlamalarına destek olmak ve bu teknolojiyi etik değerler çerçevesinde kullanmalarını teşvik etmek amaçlandı.
"Gençler, Bu Dönüşümün Öncüsü Olmalı"
Programın açılış konuşmasını yapan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiğine dikkat çekti. Yapay zekânın artık sadece bilim kurgu konusu olmadığını belirterek, "Yapay zekâ; hayatımızın her alanına nüfuz eden, meslekleri dönüştüren, üretim biçimlerini değiştiren bir gerçeklik. Bizler, eğitimi yöneten kurumlar olarak bu değişimi yakından takip etmekle kalmıyor; gençlerimizin bu dönüşümün öncüsü olması için çalışıyoruz" dedi.
Konuşmasında öğrencilere duyulan güvenin altını çizen Çokgezer, "Sizler, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek beyinlersiniz. Yapay zekâ teknolojilerini yalnızca tüketen değil, geliştiren; dünyaya yeni çözümler sunan bireyler olacağınıza inancımız tam. Yeter ki siz araştırmaktan, soru sormaktan ve üretmekten vazgeçmeyin" ifadelerini kullandı.
Uzman İsimlerden Yapay Zeka Vizyonu
Programda alanında uzman isimler, bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaştı. Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murtaza Cicioğlu, "Gençler Yapay Zekâya Nasıl Hazırlanmalı?" başlıklı sunumuyla akademik ve teknik altyapının önemine değindi. İş dünyasındaki dönüşüm ise Deepify Kurucu Ortağı Mahmut Akyol tarafından "İş Dünyasında Yapay Zekâ Devrimi ve Girişimcilik Yolculuğu" başlığı altında ele alındı.
Bursa Milli Eğitim Haberleri
- 21-04-202604:00 TBMM Çocuk Özel Oturumunu 6. Sınıf Öğrencisi Yönetti
- 21-04-202604:00 23 Nisan Haftası 'Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi' Programıyla Başladı
- 20-04-202620:36 "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" Yarışmasının Bursa Ödül Töreni Yapıldı
- 20-04-202613:11 Bakanlık Kahramanmaraş'taki Saldırıyla İlgili Açıklama Yaptı
- 20-04-202613:11 MEB Birim Amirleri Toplantısı, Bakan Tekin Başkanlığında Gerçekleştirildi
- 18-04-202601:55 Bakan Tekin, 81 İl Millî Eğitim Müdürüyle Toplantı Gerçekleştirdi
- 18-04-202601:55 Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı 2026 Başvuru Sonuçları Açıklandı
- 17-04-202618:30 Liselilerden Görme Engellilere Yenilikçi Çözüm: Uluslararası Yarışmada İki Ödül
- 17-04-202618:30 Bursa'nın "Zekâ Şampiyonları" Belli Oldu: Büyük Final Tamamlandı
- 16-04-202620:13 Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'daki Okul Güvenliği Toplantısı

