Burdur'da "Okul Öncesi STEM Günleri" Heyecanı Katılım Belgeleriyle Taçlandı.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) STEM Birimi tarafından, erken çocukluk döneminde bilimsel düşünme becerilerinin temellerini atmak amacıyla il genelindeki anaokullarında düzenlenen "STEM Günleri" etkinlikleri başarıyla tamamlandı.

Çocukların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına olan ilgilerini erken yaşta keşfetmelerini sağlayan ve sınıflarda büyük bir coşkuyla uygulanan sürecin ardından, projeye emek veren eğitimciler için "Katılım Belgesi Takdim Programı" düzenlendi.

"STEM Günleri" etkinliklerinde sürece öncülük eden okul idarecileri ve öğretmenlere katılım belgeleri takdim edildi. Törende 43 öğretmen ve yönetici belgelerini aldı.

"Geleceğin Mimarlarına Teşekkür"

Programda bir konuşma gerçekleştiren Burdur İl Milli Eğitim Şube Müdürü Alaatdin Karabuğa; okul öncesi eğitimde yenilikçi yaklaşımların önemine dikkat çekti. Projenin hayata geçirilmesinde emeği olan tüm ekibe teşekkür ederek, bu tür nitelikli çalışmaların Burdur genelinde yaygınlaşarak devam edeceğini belirtti.

Şube Müdürünün ardından söz alan YEĞİTEK Burdur İl STEM Koordinatörü Hümeyra Ceylan Soylu ise konuşmasında; okul öncesi kademesinde yapılan bu çalışmaların geleceğin Türkiye'si için taşıdığı öneme vurgu yaptı. "STEM eğitimi yalnızca birtakım materyallerin kullanımı değil; bir çocuğun sormaktan hiç vazgeçmediği 'Neden?' sorusuna açılan kapıdır. Bu kapıyı aralamak; kağıt üzerinde yazan planların çok ötesinde bitmek bilmeyen bir enerji, sabır ve derin bir zihin emeği gerektirir. Çocuklarımızın gözlerindeki merak ışığını parlatmak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm öğretmenlerimize ve onlara bu alanı açan idarecilerimize yürekten teşekkür ederiz." ifadelerine yer verdi.

Program, Burdur'da yenilikçi eğitim yaklaşımlarının yaygınlaştırılmasına yönelik yürütülecek yeni projelere dair fikir alışverişi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Burdur Öğrenci Teknoloji Festivali Ödül Töreni Yapıldı
Sonraki Haber TÜGVA Burdur İl Temsilcisi Çiçek, İl Müdürü Dinç'i Ziyaret Etti

Yorum Yap