Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü dolayısıyla Avcılar’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Programa; İlçe Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Garnizon Komutanlığından Piyade Albay Semih Demir, İlçe Belediye Başkanı Vekili Yüksel Can, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, gaziler, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, açılış ile başladı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırası için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklâl Marşı hep bir ağızdan okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma” konulu belgeseller izletildi. Duygusal anların yaşandığı programda, öğrenciler tarafından sahnelenen “Bir Resim Yap Çocuğum” şiir gösterisi sırasında 9 parçadan oluşan Atatürk portresinin tamamlanması izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Devamında, “Ben Mustafa Kemal’im” oratoryosu sunulurken, “Ata’ya Ağıt” eseri eşliğinde gerçekleştirilen pandomim gösterisi salonda duygu yoğunluğunu artırdı. Atatürk’ün son anlarını anlatan mini piyes sahnelenerek, öğrencilerin Atatürk’ün vefat ettiği odada günün anlam ve önemini ifade eden konuşmaları izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Program, Atatürk’ün sevdiği eserlerin seslendirildiği koro dinletisi ile sona erdi.

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber Aile Yılı Kapsamında 'Zaman Ayır, Aileni Dinle' Semineri Düzenlendi
Sonraki Haber İlçede 10 Kasım Töreni: Saygı, Minnet ve Özlem

Yorum Yap