Atık Su Arıtma Tesisinin Geçici Kabulü Gerçekleştirildi
Giresun’un altyapı ve Atık Su Arıtma sorununu kökten çözüme kavuşturacak olan AB destekli Atık Su Arıtma Tesisi’nin Giresun Belediyesi’ne geçici kabulü yapıldı.
Giresun Kaymakamı, tesis işletme şefliği, müşavirlik ve kontrollük temsilcileri ile yüklenici firma temsilcileri ile yapılan toplantıda tesisin geçici kabulü yapılarak 24 aylık işletme izleme ve süpervizyon dönemine geçildi.
Yüzde 77’si Avrupa Birliği, yüzde 14’ü Giresun Belediyesi ve yüzde 9’u Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılanan 22 Milyon Euro bedelli proje, Giresun Belediyesi’nin göreve gelmesinin ardından hız kazanmış ve çalışmaları tamamlanarak test aşamasına geçilmişti.
Arıtma tesisi ve kanal toplama sistemi olarak iki koldan yürütülen çalışma sonrasında hayata geçirilen tesis Türkiye’nin son sistem ve en modern kendi elektriğini üreten özelliğiyle tanımlanmıştı.
Giresun Belediyesi tarafından yapılan açıklamada: “Şehrimizin en büyük problemlerinden birisi olarak görünen katı atık sorunumuzun çözümlenmesinin sevincini yaşıyoruz. Bu Atık Su Arıtma Tesisi şehrimizin yıllardır kanayan yarası olan kanalizasyon sorununu tamamen ortadan kaldırdı ve artık temiz bir çevremiz olacak. Bu tesisimizin hayata geçmesiyle birlikte plajımıza mavi bayrak almaya hak kazanmış oluyoruz ve bu bayrağı da plajımıza gururla asacağız. Atık Su projesinin şehrimize ve bölgemize bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyor, projede emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum” denildi.










Giresun Belediyesi Haberleri
- 30-06-202621:24 Zabıta Ekiplerinden Aksu Pazar Yeri'nde Sıkı Denetim
- 30-06-202621:24 Giresun Belediyesi Ekipleri Şehrin Her Yerinde
- 30-06-202614:00 Başkan Köse'den Okay Memiş'e Ziyaret
- 30-06-202614:00 Giresun Belediyesi'nden Nizamiye Mahallesi'ne Altyapı Yatırımı
- 29-06-202615:46 Giresun'da Asfalt Çalışması Şehir Geneline Yayılıyor
- 29-06-202615:46 Giresun Belediyesi Vatandaşlara Aşure İkramında Bulundu
- 27-06-202604:15 Giresun Belediyesi'nden Asfalt Seferberliği
- 26-06-202620:49 Giresun Belediyesi'nin Sıfır Atık Çalışmaları Devam Ediyor
- 26-06-202620:49 Gaziler Mahallesi'nde 150 Metrelik Kanalizasyon Çalışması Yapılıyor
- 23-06-202610:53 Giresun Belediyesi'nden Şehrin Dört Bir Yanında Yoğun Mesai

