Arsuz'da Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği
Asırların felaketi 6 Şubat ve devamındaki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına Arsuz ilçesine bağlı Haymaseki Mahallesi mevkiinde oluşturulan Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’nda 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Aziz Şehitlerin hatırasını yalnızca kalplerde değil, yeşeren bir hayatın içinde yaşatmak amacıyla Valilik koordinesinde, Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen Deprem Şehitleri Hatıra Ormanları Projesinin 3.sü olan Arsuz Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Fidan Dikim Töreni; Vali Mustafa Masatlı, il ve ilçe protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende konuşan Vali, sözlerinin hemen başında yürekte hâlâ taze acısıyla taşıdığımız 6 Şubat Asırların Felaketi’nin Aziz Şehitlerine Yüce Rabbimizden rahmet; kederli yakınlarına ve Aziz Milletimize bir kez daha sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diledi.
Asırların Felaketi 6 Şubat ve devamındaki depremlerin, literatüre “görüntü değiştiren deprem” olarak geçecek kadar büyük bir yıkım üreterek köklü medeniyetlere ev sahipliği yapan kadim şehrin her dokusunu derinden sarstığını ifade eden Vali, Devletin yürüttüğü çalışmaları işaret ederek şunları söyledi:
“Böylesine büyük bir felaket karşısında Devlet, güçlü kurumsal refleksiyle Sayın Cumhurbaşkanının güçlü ve kararlı liderliğinde, ilk andan itibaren tüm imkân ve kabiliyetini bölgeye seferber ederek Dünyanın Afet Sonrası En Büyük İhya, İnşa ve İmar Çalışmaları’nı başlattı.
Bu çalışmalara rehberlik ederek şehri her yanı ve her yönüyle ayağa kaldırmak amacıyla ‘Afette Hatay Modeli’ni devreye aldık.”
Hatay’ın tarih boyunca pek çok sınavdan geçtiğini; ancak her defasında bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmayı bildiğine atıfta bulunan Vali; “6 Şubat 2023’ten bu yana, 9. kez dirilişimizin, 9. kez toparlanışımızın ve 9. kez yeniden ayağa kalkışımızın hikâyesini yazıyoruz. Bu şehir; iradesiyle, insanıyla, kadim kültürüyle, asırlardır olduğu gibi bugün de dimdik ayakta durmaya devam edecektir.” dedi.
Bir yandan 9. kez diriliş hikâyesini yazarken bir yandan da bu yıl ülkeyi ve şehri derinden etkileyen orman yangınlarında içimizin yandığını dile getiren Vali, sözlerine şunları ekledi: “Bir ağacın yok oluşu aslında bir canlının, bir yaşamın, bir umudun yok oluşuydu. Ormanlarımızın; sadece ağaç topluluğu değil, bir şehrin nefesi, doğanın kalbi, yarınlarımızın güvencesi olduğunun bilincindeyiz.
İşte bu bilinç ile bugün Arsuz ilçesinde 5 bin fidanı toprakla buluşturarak; geleceğe nefes, evlatlara miras, şehitlere ise ebedî bir hatıra bırakıyoruz. Eminim ki bu fidanlar büyüdükçe, yeşerdikçe, kök saldıkça; bizlere hem kaybettiklerimizi hem de yeniden ayağa kalkma irademizi hatırlatacaktır.
Ayrıca bu fidanların zamana karşı ayakta kalacak bir vefa abidesi, bir ekolojik hatıra alanı ve Yeşil Türkiye vizyonunun da güçlü bir yansıması niteliğinde olduğunun altını çizmek isterim. Bugün toprakla buluşturduğumuz bu fidanlar, yarın gölgesinde çocukların oynayacağı, kuşların yuva kuracağı, temiz havasını ciğerlere çektiğimiz yaşayan bir anıt olacaktır. Şehitlerin adları bu ormanda yaşamaya devam edecek; bizler de her fidanla geleceğe umut eken bir toplum olmanın haklı gururunu yaşıyor olacağız.”
Hatay’daki bu büyük yeniden doğuşun mimarı olan, her aşamada yanlarında duran Sayın Cumhurbaşkanına bir kez daha şükranlarını arz eden Vali; depremin ilk dakikalarından bugüne kadar Hatay’ın ihyasında görev alan tüm Bakanlara, kurum ve kuruluşlara, yerel yönetimlere, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına ve gönüllülere de teşekkür ederek “Milletin sergilediği ve dünyada eşi benzeri olmayan bu dayanışma ruhu; Hatay’ın yaralarını sarmada en büyük gücümüz olmuştur, olmaya da devam etmektedir.” dedi.
Ayrıca Vali; Arsuz Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Projesi’nin hayata geçirilmesinde başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere Orman Genel Müdürlüğü ve bağlı birimlerine, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, gönüllü vatandaşlara ve katkı sunan tüm paydaşlara ve bugün kendilerini yalnız bırakmayan kıymetli katılımcılara da teşekkür etti.
Sözlerinin sonunda bir kez daha Deprem Şehitleri ile birlikte tüm Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anan Vali, Arsuz Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı’nın il ve ülkeye hayırlı uğurlu olmasını dileyerek bir daha böyle acılar yaşanmamasını niyaz etti.
Konuşmalarının ardından Vali, törende bulunanlarla birlikte fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi.
Kızılçam, fıstık çamı ve serviden oluşan 5000 fidanının toprakla buluştuğu bu anlamlı tören, büyük coşku içinde tamamlandı.








Hatay Valiliği Haberleri
- 25-04-202621:10 Hatay'da Makine ve Ekipman Desteği ile Tarımsal Üretime Katkı
- 25-04-202621:10 Ömür Şimşek, Vali Mustafa Masatlı'yı Ziyaret Etti
- 16-04-202621:26 Belen Halilbey Aile Sağlığı Merkezi Açılışı Gerçekleşti
- 16-04-202614:01 Yapay Zekâ ve Eğitim Semineri'nde Binlerce Öğretmen Bir Araya Geldi
- 16-04-202614:01 İhtisas Akademi Programı'nda Gençlerle Buluşma Gerçekleşti
- 06-04-202616:21 2. HatayBOT Robot Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu
- 04-04-202619:50 Muhtar Akademisi Protokolü İmzalandı
- 04-04-202619:50 Hatay Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Açıldı
- 30-03-202621:04 M2 STEAM Bilim Merkezi'nde HatayBOT Robot Yarışması Hazırlıkları
- 30-03-202613:38 Reyhanlı Halk Kütüphanesi Hatay'a Hayırlı Olsun

