Ankara Büyükşehir Belediyesi, ATA Çiftliği’nde (BAKAP) yetiştirilen başaklardan elde edilen kaba yem (balya) ve arpa yemlerini yüzde 100 hibeyle manda yetiştiricilerine ulaştırıyor. 14 ilçedeki 85 yetiştiricinin yararlanacağı destek kapsamında toplamda 1700 kaba yem ve 170 çuval arpa dağıtılması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıktan tarıma kentin dört bir yanında çiftçiye yönelik desteklerini sürdürüyor.

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ATA Çiftliği’nde (BAKAP) yetiştirilen arpa ve buğdayların hasadını yaparak üreticiye ulaştırıyor.

YÜZDE 100 HİBEYLE 14 İLÇEDE DAĞITILIYOR

Manda yetiştiricilerinin yararlandığı yüzde 100 hibeli destek kapsamında, protein açısından zengin kaba yem ve arpa yemi, üreticiyi ekonomik olarak destekliyor. 14 ilçedeki 85 yetiştiricinin yararlanacağı destek kapsamında toplamda 1700 kaba yem ve 170 çuval arpa dağıtılması hedefleniyor.

ATA ÇİFTLİĞİ’NDE ÜRETİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hekim Mevlüt Şamil Baran, kırsal üretimin yerelden güçleneceğini belirterek, belediyenin üreticilere destek olmaya devam edeceğini ifade etti: “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak manda üreticilerinin yanında olmaya devam ediyoruz. ATA Çiftliği’nde yetiştirdiğimiz arpa ve dane yemli balyaları yetiştiricilere ulaştırıyoruz. Bu yıl yaklaşık 1700 balyayı yetiştiricilerle buluşturarak girdi maliyetlerini azaltmayı hedefliyoruz.”

ÜRETİCİDEN DESTEĞE OLUMLU YORUM

Destekten yararlanan manda yetiştiricileri, belediyenin kırsal kalkınma projelerinden memnuniyet duyduklarını belirterek teşekkürlerini iletti.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber ASKİ'den Keçiören'de 40 Yıllık Sel Sorununa Kalıcı Çözüm
Sonraki Haber Ankara Sürdürülebilir Ulaşım Ana Planı İhalesi 17 Eylül'de

Yorum Yap