28. Malatya Kayısı Festivali'nde Klasik Mercedes Buluşması
Malatya Büyükşehir Belediyesi, 28'inci Malatya Kayısı Festivali ve Fuarı kapsamında düzenlenen 3. Malatya Klasik Mercedes Buluşması etkinliğine katıldı.
Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep'ten gelen Arda Görkem Yıldırım'ın kayısı rengindeki 1976 Mercedes W115 kasa arabayla etkinliğin düzenleneceği alana geldi.
Etkinlikte yapılan konuşmada, "Kayısı Festivalimizin 28'incisini coşkulu bir şekilde yapıyoruz. Tabii bu klasik Mercedes buluşmalarının üçüncüsü aynı zamanda burada yapılıyor. Geçen sene ikincisi Sanat Sokağı'nda yapılmıştı. Şimdi özellikle bunu Kayısı festivalimiz daha şenlensin, daha bir renkli olsun diye Kayısı Festivali bünyesinde gerçekleştiriyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Klasik bir Mercedes ile alana gelindiğini anımsatan yetkili, "Tam Kayısı renginde, zaten üzerinde de yazmışlar. Kayısı renginde ve kayısı tadında. Çok mutlu oldum. Burada yaklaşık 85 araç ve katılımcı var. Bu etkinliği düzenleyen derneğimize teşekkür ediyorum. Çevre illerden bir hayli katılanlar var. Elazığ'dan, Sivas'tan, Gaziantep'ten katılımcılar var. Bu bir tutku. Katılımlarından dolayı bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hem festivalimizi hem Malatya'yı şenlendirdiniz" dedi.
Malatya'nın deprem yaralarını sardığını, dolayısıyla da düzenlenen bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayan yetkili, "Allah'a şükürler olsun, Malatya ayağa kalktı. Malatya eskisinden daha iyi bir şekilde koşarak yoluna devam ediyor. İnşallah daha güzel bir Malatya'yı önümüzdeki sene geldiğinizde de göreceksiniz. Artık bu etkinliği geleneksel hale getirdik. Dördüncüsünde buluştuğumuzda nasıl güzel bir Malatya olacağını görmüş olacaksınız. Geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz. Bir sonraki etkinlikte bütün konteynerler kalkmış olacak. Yollarıyla, bulvarlarıyla, daha geniş caddelerde inşallah belki bu Mercedes'ler hep beraber, seyir halinde olacağız" ifadeleri kullanıldı.
Klasik Mercedes Malatya Kulübü Başkanı Özgün Özilhan, "Geleneksel hale gelen Mercedes-Benz buluşmalarının Malatya'da bugün üçüncüsünü düzenliyoruz. Bu klasik Mercedes-Benz buluşmaları Türkiye genelinde farklı illerde genellikle her sene geleneksel olarak gerçekleştiriliyor. Üçüncüsünü düzenlediğimiz bugün de sizleri aramızda görmekten çok mutluluk duyuyorum. Bize bu imkanları sağlayan ve desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum" dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe; Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Elazığ, Hatay, Ankara, Adana ve Konya'dan 85 araç katıldı.
Klasik Mercedes Malatya Kulübü tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne kulübe özel üretilen tişört hediye edildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 20-08-202621:24 Başkan Er: 'kırsalı İhmal Etmeden Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz'
- 20-08-202613:44 Başkan Er: 'malatya'yı Daha Dirençli Ve Yaşanabilir Bir Kent Haline Getiriyoruz'
- 19-08-202622:54 'kent Müzemizi Yeni Yüzüyle Malatyalıların Hizmetine Sunacağız'
- 19-08-202615:24 Başkan Er: 'malatya Gastronominin Merkezi Olacak'
- 18-08-202617:31 Başkan Er: 'malatya'nın Ulaşım Altyapısında Önemli Bir Değişim Yaşanacak'
- 18-08-202617:31 Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantıları Sona Erdi
- 17-08-202617:46 Malatya Gastronomi Festivali Yüzbinlerce Ziyaretçiyi Ağırladı
- 17-08-202617:46 Malatya'dan Cop31 Antalya Yolculuğuna Gençlerin Güçlü Adımı
- 16-08-202619:31 Kuru Kayısı Sektörünün Geleceği İçin Lisanslı Depoculuk Semineri Düzenlendi
- 16-08-202619:31 'boztepe Caddesi Önemli Bir Ulaşım Aksı Olacak'

