Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2025 Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda kentin geleceğine yönelik önemli bir adımı duyurdu. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından yürütülen kültürel projeler kapsamında Kayseri’nin “2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti” unvanına aday olması için resmi başvurunun gerçekleştirildiği açıklandı.

TÜRKSOY’un 1993 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye tarafından kurulduğunu hatırlatarak, teşkilatın Türk kültürünü koruma, yaşatma ve uluslararası düzeyde tanıtma amacıyla önemli çalışmalar yürüttüğü ifade edildi. Kayseri’nin bu süreçte güçlü bir aday olduğu dile getirildi. Kültür başkentliği unvanının şehrin tanıtımına, kültürel diplomasiye, sanat etkinliklerine ve turizm hareketliliğine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekildi.

“Kayseri’nin Bunu Hak Ettiğine İnanıyoruz”

Meclis’te konuşan yetkililer, projenin taşıdığı öneme vurgu yaparak, “Şehrimizi ilgilendiren önemli bir proje. Kayseri’nin bunu hak ettiğine ve gerekli çalışmaları el birliğiyle yapmanın doğru olacağına inanıyoruz” dedi.

Süreç ve önerge ile ilgili şu açıklamalar yapıldı:

“Sürecin etkin ve koordineli şekilde takip edilmesi, gerekli kurumlarla temasların gerçekleştirilmesi ve sürecin yönetilmesi amacıyla, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı’nın veya yetkilendireceği kişinin, adaylık sürecine ilişkin tüm iş ve işlemleri yürütmekle görevlendirilmesine, süreç kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin gerekli kurumsal ve idari desteğin sağlanmasına, sürecin Kayseri’nin yararına sonuçlanması için Belediye Meclisi’nin tüm üyeleri tarafından destek verilmesine, Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nce karar verilmesini arz ve teklif ederiz.”

Meclis, Oy Birliği ile Kabul Etti

Yetkililer, yarın saat 14.00’te siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarının davet edileceği geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini belirterek, “Şehrimiz, el ele vermek suretiyle 2027 başkentliğini hak edecektir. Desteklerinize şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sunulan önerge, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, aldığı bu kararla kültürel zenginliklerini uluslararası platformda daha güçlü bir şekilde ifade etmeye hazırlanırken, proje şehirde heyecanla karşılandı.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber Büyükşehir Meclisi'nde 91 Gündem Maddesi Görüşüldü
Sonraki Haber Kayseri Kariyer Merkezi, Kasım Ayında 351 Kişiye İş İmkanı Sağladı

Yorum Yap