18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlandı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene; Vali Nedim Akmeşe, Bor Garnizon Komutanı İkmal Albay Özcan Yetiş, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile aziz şehitlerin kıymetli aileleri ve kahraman gaziler katıldı.
Tören; Vali Nedim Akmeşe, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir’in Şehitlik Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Niğde İl Müftüsü Hüseyin Gün ve din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, aziz şehitlerin ruhları için dualar edildi.
Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, Vali Nedim Akmeşe Şehitlik Şeref Defteri’ni imzaladı. Vali, Şeref Defteri’ne şunları kaydetti:
“Aziz Şehitlerimiz,
Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümünde, millet olarak sizleri bir kez daha rahmet, minnet ve sonsuz şükran duygularıyla anıyoruz. Vatan uğruna sergilediğiniz emsalsiz cesaret, fedakârlık ve kahramanlık; tarihimizin en şanlı sayfalarına altın harflerle yazılmış, milletimizin gönlünde silinmez bir yer edinmiştir.
Sizler, canlarınızı hiçe sayarak bu mukaddes vatan topraklarını bizlere emanet ettiniz. Gösterdiğiniz eşsiz mücadele sayesinde bugün hür, bağımsız ve başı dik bir millet olarak yaşamaya devam ediyoruz. Çanakkale’de ortaya konulan o sarsılmaz iman, yüksek vatan sevgisi ve millet olma şuuru bugün de yolumuzu aydınlatan en güçlü meşale olmaya devam etmektedir.
Aziz şehitlerimiz, sizlerin bizlere bıraktığı bu kutlu mirasın kıymetini biliyor; emanetinize sahip çıkmayı ve birlik-beraberlik içerisinde ülkemize hizmet etmeyi en büyük sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Milletimizin bağımsızlık aşkı, bayrağına olan bağlılığı ve vatanına duyduğu sevgi, sizlerden aldığı ilhamla sonsuza kadar yaşayacaktır.
Bu anlamlı günde; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de ve vatanımızın dört bir yanında canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz.
Ruhlarınız şad olsun.”
Vali Nedim Akmeşe’nin Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından, protokol üyeleriyle birlikte aziz şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü kapsamında düzenlenen program, Dışarı Camii’nde tüm şehitlerimiz adına Mevlid-i Şerif okunmasıyla sona erdi.
Niğde Kaymakamlığı Haberleri
- 01-08-202619:11 Ebubekir Hâzım Tepeyran Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı
- 30-07-202622:26 Valimiz Sayın Nedim AKMEŞE’nin Katılımıyla Ecemiş Çayı’na 15 Bin Yavru Kırmızı Benekli Alabalık Bırakıldı
- 30-07-202622:26 Valimiz Sayın Nedim AKMEŞE Buğday ve Kiraz Hasadına Katıldı
- 22-07-202604:05 HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİSİ VELİ BİLGİN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 19-07-202623:07 Niğde’ye 240 Milyon Dolarlık Stratejik Yatırım
- 16-07-202613:04 Niğde 15 Temmuz’un 10. Yıldönümünde Milletin Zaferini Coşkuyla Kutladı
- 13-07-202617:57 Niğde'nin Değerleri İstanbul'da Binlerce Ziyaretçiyle Buluştu
- 03-07-202601:29 Yaz ve Engelsiz Spor Okulları Açıldı
- 26-06-202620:54 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni
- 26-06-202620:54 Valimiz Sayın Nedim AKMEŞE, Niğde POMEM 32. Dönem Mezuniyet Töreni'ne Katıldı.

