enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
8,7367
EURO
10,3748
ALTIN
499,23
BIST
1.391
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Gök Gürültülü
26°C
İstanbul
26°C
Gök Gürültülü
Salı Gök Gürültülü
25°C
Çarşamba Gök Gürültülü
28°C
Perşembe Gök Gürültülü
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
gmail oturum aç youtube mp3 indir yks ders notları dls 2021 apk bedava oyun hesapları

“Pandemide Yiyecek-İçecek Sektörü ve Etkilenenler”

“Pandemide Yiyecek-İçecek Sektörü ve Etkilenenler”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve aynı zamanda Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz “Pandemide Yiyecek-İçecek Sektörü ve Etkilenenler” toplantısına katıldı.

anAnkara Kent Konseyi’nin (AKK) öncülüğünde AKK’nın Gençlik Parkı içinde yer alan merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Ankara Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan, Ankara Lokantacılar Kebapçılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Çankaya Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çinar, Altındağ Belediyesi Kültür Müdürü Ali Rıza Yarar, Müzik-Sen Genel Başkanı İpek Koçyiğit ile ATO’nun ilgili Komite ve Meclis üyeleri katıldı.

Kovid-19 salgınına karşı alından tedbirler nedeniyle faaliyetleri sınırlandırılan yeme-içme sektörü ile etkilenen diğer sektörlerin durumunun masaya yatırıldığı toplantıda sektör temsilcilerinin yanı sıra sektörün çalışanları, müzisyenler, garsonlar, şefler, valeler, motosikletli kuryeler de bulundu. Toplantıda söz alan konuşmacılar talep, görüş ve önerilerini dile getirdi.

-ATO BAŞKAN YARDIMCISI AKTAY-

Toplantıda konuşan ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, yeme-içme sektörünün pandemi sürecinde en çok etkilenen ilk beş sektör içerisinde yer aldığını belirtti. Ankara Ticaret Odası’nın pandemi sürecinde üyeleri için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Aktay, “Gel-al veya paket servis gibi sistemler bütün işletmelerin alt yapısına uymadığı için işletmeleri kesin bir çözüme ulaştırmadı” diye konuştu.

-AKK BAŞKANI VE ATO BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ-

AKK Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ise toplantıda yaptığı konuşmada, pandemi sürecinin uzamasıyla yeni çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin yüzde 70’ini oluşturan hizmet sektörünün pandemi sürecindeki durumunu değerlendirmek için büyük fotoğrafa bakmak gerektiğini belirten Yılmaz, “Pandemi döneminde yeme- içme sektörüne getirilen sınırlama tedarikçi işletmelerde de iş kaybına neden oldu. Tarladaki üreticiden organizasyon firmasına, kuryesine kadar çok geniş bir alan etkilendi” dedi.

Sektörün faaliyetlerine yeniden başlaması halinde vaka sayılarında artışa neden olmayacak önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Ekonomide her bir sektör birbirine bağlı. Her biri için çok hassas tavır içerisinde hareket ederek elimizden geleni yapmak bizim asli görevimiz. İş birliği içinde yol alabiliriz.” dedi.

Kovid-19 tedbirleri alınarak gerçekleştirilen toplantıya ATO Hizmet Sektörü Özel İhtisas Komisyonu Başkanı İbrahim Ayhan, ATO Turizm Geliştirme Stratejileri Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Savaş Çolakoğlu, ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Gürbüz Bekiş, Başkan Yardımcısı Hakan Sancur, Komite ve Meclis Üyesi Yunus Demirci, Ayşe Nilay Çelik, M. Akın Dinçer, Abdulbekir Yılmaz, ATO 40 No’lu Pastacılar, Çikolata ve Tatlıcılar Komitesi Başkanı Hamza Daşdan, Meclis Üyesi Doğanalp Yusuf Çiftci, ATO 59 No’lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi üyesi Ümit Kılıç, 48 No’lu Hazır Yemek Hizmetleri Kantin İşletmeciliği Meslek Komitesi Başkanı Muharrem Kılıç da katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.